Thursday, 05 October 2017 00:00

«Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια ιστορική συνάντηση στη Σμύρνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 1 – 5 Οκτωβρίου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Υπογράφθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu και τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη. Την αποστολή συνόδεψε αντιπροσωπεία Δημοτικών Συμβούλων από την Δημοτική Αρχή και τρείς από τις πέντε Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

(Αριστερά ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης  Σταύρος Τζουλάκης και δεξιά η Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια)

Το θέμα της συνάντησης μεταξύ των δημάρχων ήταν «Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης», ενώ το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο Μέγαρο Πολιτισμού της Σμύρνης Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης με Μαέστρο το διάσημο Hakan Sensoy.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών επίσης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, καθώς και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζαντουριάν (Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης) και έδωσαν στους παρεβρισκόμενους εικόνα από την καθημερινή κοινωνική ζωή της Σμύρνης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε Ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης, με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις. Κομβική ήταν η συμβολή της Ελληνίδας Προξένου Αργυρώς Παπούλια στο όλο εγχείρημα των διμερών επαφών των δύο πόλεων.

Μεγαλειώδης ήταν η συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης και το διάσημο Τούρκο μαέστρο Hakan Sensoy που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της Σμύρνης και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 2500 θεατές, ενώ στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου στήθηκε γιγαντοοθόνη, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση.

Μετά την συναυλία η Δήμαρχος του Konak Sema Pegdas (δεξιά) παρέθεσε δείπνο στην Ελληνική αντιπροσωπεία και τους μουσικούς σε εστιατόριο της Σμύρνης. (Αριστερά του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη η Ελληνίδα Πρόξενος στην Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια).

Διαβάστηκε 4229 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Thursday, 05 October 2017 19:33
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».